Dit blog starte ik ooit als MediaCoach voor Bibliotheek Midden-Brabant. Een stukje geschiedenis van al mijn activiteiten rondom mediawijsheid. Voor recent werk als zelfstandig MediaCoach en meer zie: http://saskiadellevoet.nl

woensdag 18 maart 2009

Rol bibliotheek Stad op Stelten-Bron 2009

Door: Bibliotheek Hasselt

Stad op Stelten-Bron werkt dit jaar aan het thema (Z)weet wat je eet.
De rol van
Bibliotheek Hasselt bij de verschillende activiteiten:

  • het verzorgen van het nationale voorleesontbijt voor alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven op locatie, waaraan gekoppeld voorlichting over gezonde voeding door Thebe.


  • het organiseren van een voorstelling in de bibliotheek tijdens de nvd door Len Copal 'Anton kan toveren', maar weer met het accent op eten en bewegen.


  • het organiseren van een cursus journalistiek schrijven door Eus Roovers bij het Kinderpersbureau van de Twern (van de Baselaer)


  • het organiseren van een aanvullende activiteit voor de groepen 1/2 passend bij het thema: dit is geworden een dansworkshop van Factorium door Luydgarde met het accent op eten en bewegen.
Activiteiten in het kader van het leesbevorderingsproject de rode draad:
  • dans van de drummers voor de groepen 6 van 5 in samenwerking met Factorium
  • het schrijversbezoek groepen 7 door Vivan den Hollander
De rode draad collectie is door educatie voorzien van drie extra boeken per projectkist passend bij het thema (z)weet wat je eet. Hierbij is een A-4 toegevoegd aan de basis projectcollectie met suggesties om het thema van Stad op Stelten-Bron terug te laten komen tijdens de rode draad periode.

Bij alle activiteiten is er gebruik gemaakt van (kook)boeken. Daarnaast hebben sommige groepen een uitgebreid bezoek gebracht aan de bibliotheek.

Tijdens de afsluiting in de bibliotheek wordt van alles gedaan: bewegen met de Wii en spelenderwijs kennis maken met gezond voedsel via internet op de computers. Een mooie tip voor wie met dit onderwerp aan de slag wil:
www.lekkerbelangrijk.nl/vetfit/main

Geen opmerkingen: