Dit blog starte ik ooit als MediaCoach voor Bibliotheek Midden-Brabant. Een stukje geschiedenis van al mijn activiteiten rondom mediawijsheid. Voor recent werk als zelfstandig MediaCoach en meer zie: http://saskiadellevoet.nl

dinsdag 20 oktober 2009

Mediawijzer door Stad op Stelten Heyhoef- Boemerang

Deze maand staan activiteiten bij MFA De Boemerang in het teken van Stad op Stelten. Een mooi voorbeeld van hoe de bibliotheek een rol kan spelen bij mediawijsheid, een van de speerpunten van Stad op Stelten.

BSO Boemerang heeft filmpjes gemaakt tijdens de Kinderboekenweek. Aan tafel! werd 'Eten in de kast'. Bibliotheek Midden-Brabant haalde inspiratie uit 'Achterwerk in de kast'. Enthousiaste creaties! 


Twern- Sociaal Cultureel Werk stemde haar filmavonden in overleg af op het thema van Stad op Stelten: 'Aan tafel!' De jeugdbibliothecaris heeft een lijstje met titelsuggesties verzorgd.


Carla: 'Het was erg geslaagd, er waren 62 kinderen die smakelijk naar 'James and the giant peach' (Disney i.s.m. Tim Burton) hebben gekeken.
In plaats van snoep te verkopen hebben alle kinderen een bakje met cocktailvruchtjes. Ze vonden het erg lekker en de plakboel op het eind hebben we maar voor lief genomen…'



Boek a gogo
Kinderen van groep 6-7 van Basisschool De Boemerang zijn afgelopen maandag op bezoek geweest naar de bibliotheek. Met boek a gogo door de mediacoach, maakten ze met PowerPoint een digitaal prentenboek Groep 1-2 heeft de tekst en illustraties voor gemaakt na een interactieve voorleesactiviteit door de jeugdbibliothecaris met een beamer. Hoe hebben de kinderen boek a gogo ervaren?


'Leuk!'
'We hebben heel veel geleerd.'
'Ik weet nu ook hoe ik powerpoint kan gebruiken voor werkstukken.'

De komende week leren de 12 getrainde leerlingen hun klasgenoten hoe ze met PowerPoint kunnen werken. Want er ligt nog materiaal voor vier digitale prentenboeken! Nu zijn ze zelf aan zet.