Dit blog starte ik ooit als MediaCoach voor Bibliotheek Midden-Brabant. Een stukje geschiedenis van al mijn activiteiten rondom mediawijsheid. Voor recent werk als zelfstandig MediaCoach en meer zie: http://saskiadellevoet.nl

woensdag 23 maart 2011

Maak met kinderen een digiboek!

In Stad op Stelten samenwerkingen zijn al veel digitale prentenboeken gemaakt. Door en voor kinderen, met eigen verhalen, tekeningen en stem.

Workshop Boek à gogo

De workshop Boek à gogo is al in 2007 ontwikkeld. Het is een workshop digiboek maken. Vaak gaat het om creatie van een themaproduct in een Stad op Stelten netwerk. Stad op Stelten draait om binnen/ en buitenschools leren op het gebied van leesbevordering, mediawijshied en cultuureducatie. Boek à gogo sluit aan bij de visie dat prosumen- zelf creeren- een meerwaarde is voor het onderwijs.


Leuk en makkelijk
Een mediacoach of bibliothecaris van Bibliotheek Midden-Brabant gaat met kinderen aan de slag met PowerPoint. Waarom PPP? Het is:

  • Toegankelijk 
  • Snel te leren 
  • Converteerbaar naar een filmbestand en daardoor te delen op youtube 
  • Te gebruiken voor ondersteuning van spreekbeurten of presentaties
Het meest leerzame is een printversie naast een online versie. Kinderen kunnen meeluisteren en – lezen met het zelfgemaakte boek in de hand. Het digiboek blijft niet beperkt tot het klaslokaal: thuis nagenieten en het boek delen familie en vrienden.

Boek à gogo kun je ook vakoverstijgend inzetten. Laat leerlingen eigen materiaal maken bij hun leerstof!

Leestips

Geen opmerkingen: