Dit blog starte ik ooit als MediaCoach voor Bibliotheek Midden-Brabant. Een stukje geschiedenis van al mijn activiteiten rondom mediawijsheid. Voor recent werk als zelfstandig MediaCoach en meer zie: http://saskiadellevoet.nl

dinsdag 5 mei 2009

Boek a gogo, weer een digitaal prentenboek!

Werkwijze Stad op Stelten niet alleen in Tilburg

Ook buiten Tilburg wordt door vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant gwerkt volgens de stad op stelten -werkwijze. Door deze krachtbundeling van diverse partners worden de speerpunten binnen- en buitenschools aan elkaar gekoppekd:
  • leesbevordering
  • cultuureducatie 
  • mediawijsheid
Boek a gogo: Aladin

In 2008 maakten we metStad op Stelten- aKWamarijn en boek a gogo het digitale prentenboek Aladdin nog? 



Brede school Goirle doet boek a gogo

Kinderen van ‘De open hof’ en ‘Den Bongerd’ van De Brede School aan de Frankische Driehoek in Goirle hebben met boek a gogo een eigen versie van Aladdin gemaakt. Het resultaat onder begeleiding van een mysterieus muziekje is te bewonderen op YouTube.

Wat maakt boek a gogo een succes?

  • kinderbetrokkenheid: de kinderen zijn erg enthousiast en trots.

  • creativiteit wordt gekoppeld aan educatie: leesbevordering, mediawijsheid èn cultuureducatie komen als vanzelfsprekend aan bod

  • leerkrachtbetrokkenheid: ze maken bijvoorbeeld met de kinderen het verhaal en de tekeningen en leren zelf ook meteen hoe ze met kinderen een boek kunne digitaliseren.
    Van elk thema kan een digitaal boek gemaakt worden! 

    Vragen? Neem contact op met uw bibliothecaris van Bibliotheek Midden-Brabant.

Geen opmerkingen: