Dit blog starte ik ooit als MediaCoach voor Bibliotheek Midden-Brabant. Een stukje geschiedenis van al mijn activiteiten rondom mediawijsheid. Voor recent werk als zelfstandig MediaCoach en meer zie: http://saskiadellevoet.nl

donderdag 4 maart 2010

Digitaal bowlen jongeren-ouderen


Een voorloper van Stad op Stelten VO?
In een bibliotheek project met 2College Wandelboslaan en Bibliotheek Midden-Brabant heeft een achttal ouderen van de Twern 't Sant gegamed met de jongeren.
De samenwerking tussen 2College en Bibliotheek Midden-Brabant bestaat al enkele jaren. Het idee voor een gamecompetitie komt van de bibliotheek, de jongeren hebben het idee uitgewerkt.

Opzet
De taken werden door de jongeren zelf verdeeld: flyer maken, contactpersoon ouderen, gastheer tijdens competitie, e.d. Elke jongere werd gekoppeld aan een oudere om instructie te geven en tijdens het spel te ondersteunen.

Horen we normaal kinderen, vandaag hoorden we acht vrouwen STRIKE! roepen en juichen.

Waarom jongeren aan ouderen koppelen via gamen met de Wii?

  • contact tussen twee leeftijdsgroepen 
  • samenwerken met diverse partners
  • uitzoeken of een gamecompetitie een toekomst activiteit kan zijn
  • samen in beweging blijven, bowlen met de Wii is lichter dan bowlen met echt ballen: iedereen kan het leren.
Door deze nieuwe ervaring worden we geprikkeld om uit te zoeken of we dit wat breder zouden kunnen aanpakken. Wordt wellicht vervolgd!

Bron: educatie

3 opmerkingen:

marlies zei

Nog 'n leuke foto van de gamende ouderen.

marlies zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
ikgadigi zei

En wat een pelzier straalt er vanaf! De ouderen hebben aangegeven dit veel vaker te willen. Ze willen een wii in Bibliotheek 't Sant!